Jablečná povidla 300g

Kód: ZT3014
1 hodnocení
65 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
8.12.2022

Jablečná povidla vyrobená na Jižní Moravě.

Povidla vyrobena přímo na sadu ihned po sklizni.

Vyrobeno tradiční metodou bez konzervantů, cukru a barviva.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chceš pro své děti a rodinu jen to nejlepší?

Pak domácí jablečná povidla vyrobená z jablek z rodinného sadu Nový sad Třešňovka v Troskotovicích je správná volba. 

Ovoce je pěstováno s použitím minima chemického ošetření za podpory rostlinných antistresorů Fyto-fitness a organického hnojení.

 

A proč jablečná povidla?

Jablka jsou zdrojem nejen vitaminu C, ale obsahují i další vitamíny jako je vitamín A, B1, B2, B6, E, K. Také je doslova pokladnicí minerálů jako je draslík, fosfor, vápník, hořčík, železo, zinek, měď atd. A k tomu je ideální jako potravina pro redukční jídelníček díky nízkému obsahu kalorií. Dále jablka obsahují pektin, který v žaludku bobtná a tím navozuje pocit sytosti.

  

A proč jablečná povidla z Troskotovic?

Na výrobu povidel bylo na 100 g  výrobku použito celkem 330 g jablek. Jablka jsou čistě českým farmářským produktem pěstovaným bez dalšího ošetření, díky čemu mají povidla stálou sladkou chuť.

Povidla jsou vařena tradiční metodou bez přidaného cukru.  Výroba povidel probíhá pouze z vyzrálých jablek s vysokým obsahem cukru. Výrobní proces trvá 24 až 28 hodin.

Tepelným zpracováním jablka neztrácí svoji výraznou chuť a přirozené vlastnosti. Povidla neobsahují barviva, cukr, konzervanty ani zahušťovadla.

A jak se dají použít?

 Povidla jsou tradiční náplní taštiček či domácích buchet. Tradičně se využívají při výrobě koláčů například v Riegrově koláči. Můžeme přidávat do jogurtů či kaší zejména dětem. Nemusíme pak doslazovat cukrem či jiným sladidlem. 

A co výživové údaje?

uvedeno na 100g

Energie                                        955kJ / 240 kcal

Tuky                                             0,1g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,1g

Sacharidy                                     55g - z toho cukry 0g

Škrob                                           0,2g

Bílkoviny                                      2g

Sůl                                                0,1g

 

Recept na Riegrův koláč na menší plech

Základ:
14 dkg mouky výběrové
10 dkg másla
3,5 dkg cukru
3 žloutky

Zdobení:
jablečná povidla
lžíce rumu
sníh ze 3 bílků
10 kg cukru
3 hrsti vlašských ořechů

 

Postup: vypracujeme těsto, dáme na plech asi 1 cm vysoko a necháme péci. (středně vyhřátá trouba cca 170 stupňů).
Upečené pokryjeme jablečnými povidly a pokapeme rumem. Nahoru dáme sníh ze 3 bílků, do kterého jsme přimíchali 10 dkg cukru moučka. Potom posypeme nahrubo nakrájenými vlašskými ořechy a zapečeme do růžova.

Krájíme na řezy.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zdravé produkty
Hmotnost: 0.3 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
NajduZboží.cz