Jablečná povidla 300g
Kód: ZT3014Související produkty
Detailní popis produktu
Chceš pro své děti a rodinu jen to nejlepší?
Pak domácí jablečná povidla vyrobená z jablek z rodinného sadu Nový sad Třešňovka v Troskotovicích je správná volba.
Ovoce je pěstováno s použitím minima chemického ošetření za podpory rostlinných antistresorů Fyto-fitness a organického hnojení.
A proč jablečná povidla?
Jablka jsou zdrojem nejen vitaminu C, ale obsahují i další vitamíny jako je vitamín A, B1, B2, B6, E, K. Také je doslova pokladnicí minerálů jako je draslík, fosfor, vápník, hořčík, železo, zinek, měď atd. A k tomu je ideální jako potravina pro redukční jídelníček díky nízkému obsahu kalorií. Dále jablka obsahují pektin, který v žaludku bobtná a tím navozuje pocit sytosti.
A proč jablečná povidla z Troskotovic?
Na výrobu povidel bylo na 100 g výrobku použito celkem 330 g jablek. Jablka jsou čistě českým farmářským produktem pěstovaným bez dalšího ošetření, díky čemu mají povidla stálou sladkou chuť.
Povidla jsou vařena tradiční metodou bez přidaného cukru. Výroba povidel probíhá pouze z vyzrálých jablek s vysokým obsahem cukru. Výrobní proces trvá 24 až 28 hodin.
Tepelným zpracováním jablka neztrácí svoji výraznou chuť a přirozené vlastnosti. Povidla neobsahují barviva, cukr, konzervanty ani zahušťovadla.
A jak se dají použít?
Povidla jsou tradiční náplní taštiček či domácích buchet. Tradičně se využívají při výrobě koláčů například v Riegrově koláči. Můžeme přidávat do jogurtů či kaší zejména dětem. Nemusíme pak doslazovat cukrem či jiným sladidlem.
A co výživové údaje?
uvedeno na 100g
Energie 955kJ / 240 kcal
Tuky 0,1g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,1g
Sacharidy 55g - z toho cukry 0g
Škrob 0,2g
Bílkoviny 2g
Sůl 0,1g
Recept na Riegrův koláč na menší plech
Základ:
14 dkg mouky výběrové
10 dkg másla
3,5 dkg cukru
3 žloutky
Zdobení:
jablečná povidla
lžíce rumu
sníh ze 3 bílků
10 kg cukru
3 hrsti vlašských ořechů
Postup: vypracujeme těsto, dáme na plech asi 1 cm vysoko a necháme péci. (středně vyhřátá trouba cca 170 stupňů).
Upečené pokryjeme jablečnými povidly a pokapeme rumem. Nahoru dáme sníh ze 3 bílků, do kterého jsme přimíchali 10 dkg cukru moučka. Potom posypeme nahrubo nakrájenými vlašskými ořechy a zapečeme do růžova.
Krájíme na řezy.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zdravé produkty |
---|---|
Hmotnost: | 0.3 kg |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.